Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2023

У Кропивницькому судитимуть наркозбувачів

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури  скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох місцевих мешканців, котрі займались розповсюдженням наркотичних засобів на території обласного центру.  Наразі наркозбувачам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

За даними слідства, мешканець Кропивницького створив угрупування, котре займалось збутом метадону, канабісу та  особливо небезпечної психотропної речовини -  PVP  міським жителям. Зловмисники зберігали та розфасовували заборонені речовини у гаражному кооперативі, де один із учасників орендував гараж. Наркотичні  засоби потенційним клієнтам збували при особистих зустрічах. При цьому перевагу надавали людним місцям. Прибуток  фігурантів справи від незаконної діяльності за декілька місяців склав  сотні тисяч гривень.
Згодом обвинувачені розширили сферу діяльності і почали ще власними силами вирощувати канабіс для подальшої реалізації.
Під час обшуків за місцем проживання та у гаражному приміщенні у  фігурантів справи вилучили наркотичні засоби, ваги, чорнові записи, мобільні телефони, банківські картки та готівку.
Подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд.  У разі доведення вини їм загрожує до 10 років  позбавлення волі з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 729