Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2023

На захисті інтересів держави: безпідставно збільшили ціну за електроенергію для лікарні, а обсяги постачання зменшили

Прокурори Голованівської окружної прокуратури виявили факти порушень бюджетного законодавства при закупівлях електроенергії для лікувальних закладів. Завдяки втручанню прокуратури недобросовісний постачальник електроенергії поверне до бюджету переплачені кошти.

Працівники прокуратури з’ясували, що між Підвисоцькою сільською радою та  енергопостачальною компанією укладений договір про постачання електроенергії на потреби місцевої лікарні з усталеною ціною. Згодом  сторони підписали додаткові угоди, за якими збільшено ціну, а обсяги постачання електроенергії  зменшено. При цьому, коливання ціни на ринку електроенергії не відбувалось, що свідчило про штучне підняття ціни.
Прокуратура захищаючи інтереси держави звернулася до суду з вимогою визнати недійсними додаткові угоди та повернути 100 тис грн безпідставно сплачених бюджетних коштів. За принципової позиції прокурора у суді позовну заяву задоволено у повному обсязі.
Представницька діяльність прокуратури триває. Наразі у провадженні судів перебуває ще низка аналогічних справ. Сума відшкодування - понад мільйон гривень безпідставно сплачених бюджетних коштів. У всіх випадках  енергопостачальні компанії надавали послуги саме лікувальним закладам області.

кількість переглядів: 739