Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.04.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних через держкордон – на Кіровоградщині викрито місцевого мешканця (ФОТО)

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Кропивницького за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував механізм переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. За грошову винагороду він обіцяв виготовити  і надати документи, які дозволяють такий виїзд в умовах воєнного стану. Пропонувалось оформлення довідок військово-лікарської комісії, відповідно до яких «замовники» визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку. Вартість такої «послуги» оцінена у 5600 доларів США з однієї людини.
Затримали  підозрюваного після отримання грошових коштів.
Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до злочину.
Заходи з викриття протиправної діяльності здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими слідчого управління ГУПН в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управлінням СБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 774