Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2023

Наживалась на небайдужості та доброчинності під час війни: повідомлено про підозру мешканці Кіровоградщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру у шахрайстві мешканці Олександрійського району, яка для особистого збагачення збирала пожертви нібито на допомогу постраждалим від ракетного обстрілу (ч. 3 ст. 190 КК України).

За версією слідства, підозрювана вдалася до «псевдоволонтерства», спекулюючи надто чутливою темою війни та психоемоційним станом небайдужих українців.
Жінка створила в соціальних мережах декілька  облікових записів під іменем двох реальних  жінок, які  постраждали  внаслідок ракетного обстрілу  військовими РФ багатоповерхівки у Дніпрі, у січні цього року. На вказаних сторінках розмістила оголошення про збір грошових коштів на допомогу  постраждалим. Гроші, які небайдужі люди пожертвували на добру справу, жінка привласнила.   Шахрайські дії підозрюваної були  оперативно викриті та припинені працівниками  правоохоронних органів.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 695