Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.04.2023

Служить «атаманом козацької сотні» та керує так званими «казаками» на тимчасово окупованій території: судитимуть мешканця Запорізької області

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт  стосовно мешканця Запорізької області за обвинуваченням у добровільній участі  в воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111- 1 КК України).

За даними слідства, з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, обвинувачений  свідомо перейшов на бік ворога  та  бере участь у створеному на тимчасово окупованій території Запорізької області незаконному воєнізованому формуванні - «Козацтво запорозьке імені отамана Близнюка» в статусі  «атамана кам’янської сотні». Обвинувачений безпосередньо здійснює керівництво підлеглими йому особами, так званими  «казаками» в м. Кам’янка-Дніпровська та прилеглих населених пунктах.
З початку окупації очолювана ним «сотня», згідно вказівок окупаційної влади РФ, добровільно здійснює охорону об’єктів інфраструктури, патрулювання вулиць з використанням зброї, а також контролює перетин блок-постів громадянами України.
Санкцією  статті  за цей вид злочину передбачено покарання  до 15 років позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ в Кіровоградській  області. 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 852