Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2023

Ремонт сільської школи зі збитками для бюджету: судитимуть представника технічного нагляду

Прокурори Знам'янської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно представника технічного нагляду, службова недбалість якого при нагляді за виконанням робіт з капітального ремонту покрівлі сільської школи коштувала бюджету 170 тис грн.

За версією слідства, обвинувачений не перевірив прийняте за договором підряду устаткування на відповідність проектно-кошторисній документації.  Крім того, не забезпечив належну перевірку виконаних підрядником робіт технічним умовам і стандартам. Внаслідок чого з бюджету було безпідставно сплачено кошти за фактично невиконані та неналежно виконані роботи. 
Обвинувальний акт відносно особи скеровано до суду за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) КК України.
Що стосується недобросовісного підрядника, який виконував  вказані ремонтні роботи та привласнив бюджетні кошти,  кримінальне провадження стосовно нього наразі  перебуває на розгляді суду (ч.3 ст. 191, ч.1 ст.366 КК України).
Досудове розслідування здійснювали слідчі Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 751