Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.04.2023

Замість обмеження волі 7 років реально: прокурори в апеляції домоглися справедливого покарання за замах на убивство

За принципової позиції прокурора Кропивницький апеляційний суд призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі  чоловіку, якого визнано винним у замаху на умисне убивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 КК України).

За інформацією начальника відділу обласної прокуратури Тетяни Гребенюк, в апеляції прокурори домоглись перекваліфікації  справи з  умисного легкого тілесного ушкодження на замах на убивство, довівши  наявність  у засудженого умислу саме на вбивство потерпілого. 
Подія сталася у червні 2020 року у селищі Онуфріївка на Кіровоградщині.
Засуджений безпричинно та безпідставно почав ображати нецензурною лайкою стороннього перехожого. Словесний конфлікт між чоловіками переріс у штовханину, у ході якої  засуджений, маючи намір на убивство, спричинив потерпілому різану рану шиї.
Прокурори у ході судових слухань довели,  що кривдник виконав усі дії, які вважав необхідними для вчинення умисного  убивства, але злочин не було закінчено із причин, які не залежали від його волі.
Вироком  Світловодського міськрайонного суду Кіровоградської області нападнику було  призначено покарання у виді  1 року і 6 місяців обмеження волі.
Не погодившись з вказаним рішенням суду, прокурор подав апеляційну скаргу.
Завдяки активній позиції  прокурора вироком  Кропивницького апеляційного суду  від 30.03.2023 року апеляційну скаргу задоволено. У справі  ухвалено новий вирок. Чоловіку  призначено  реальне покарання у виді 7 років позбавлення волі.
 

кількість переглядів: 731