Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2023

Незаконне видобування будівельного щебеню на 72 млн грн – підозрюють керівника кар'єру на Кіровоградщині

Прокурори з’ясували, що, за керівництва підозрюваного,  на території Гайворонського родовища у  протиправний спосіб було видобуто мігматитів  загальною вартістю 72 млн гривень.

За процесуального керівництва Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області директору кар'єру повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин, шляхом вибуху, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України).
За даними слідства, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, підозрюваний продовжував здійснювати діяльність на території Гайворонського родовища, підписував усі необхідні документи на проведення підприємством вибухових робіт по видобуванню корисних копалин загальнодержавного значення.  Як наслідок, у незаконний спосіб було видобуто будівельного щебеня на 72 млн гривень.
Розмір збитків підтверджено висновком судової екологічної експертизи.
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Голованівського районного управління поліції ГУНП України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 831