Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.04.2023

Мільйон з бюджету за вугілля, якого не було: судитимуть підрядника за розкрадання бюджетних коштів

За процесуального керівництва Новоукраїнської окружної прокуратури завершено досудове розслідування за фактом розкрадання директором підрядної організації бюджетних коштів, призначених для опалення закладів освіти.

Встановлено, що керівник підрядного підприємства реалізував протиправну схему з привласнення бюджетних коштів, виділених на закупівлю вугілля для опалення сільських шкіл та садочків. Зокрема, спритник вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо кількості фактично поставленого вугілля. За вказаними документами з бюджету було проведено безпідставну оплату 940 тис грн за  фактично не поставлену частину вугілля.
Після отримання коштів, підрядник їх  привласнив.
Обвинувальний акт відносно директора підрядної організації скеровано на розгляд суду за ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
За скоєне обвинуваченому загрожує до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Новоукраїнського РВП ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 947