Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2023

Налагодили збут наркотиків в колонію: на Кіровоградщині судитимуть членів злочинного угрупування на чолі з «смотрящим»

     Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт відносно так званого «смотрящего» та ще шістьох членів організованої злочинної групи, які налагодили канал постачання на територію установи виконання покарань наркотичних засобів та їх збут серед засуджених.

Досудовим розслідуванням встановлено, що злочинну організацію створив так званий «смотрящий» за колонією. Він організував та контролював канал надходження на територію установи заборонених речей, наркотичних засобів та психотропів - метадону, канабісу.
До протиправної діяльності залучив інших в’язнів та осіб з волі. Між учасниками були чітко розподілені ролі та обов’язки щодо придбання, переправлення та маскування  наркотичних засобів, які  на територію колонії потрапляли у посилках, замасковані у продукти харчування, ліки та засоби гігієни.
В рамках досудового розслідування  у фігурантів  справи було проведено 15 санкціонованих обшуків - вилучено наркотичні засоби, телефони, гроші, банківські карти, чорнові записи, фіскальні чеки поштових відправлень.
Дії  членів злочинного угрупування  кваліфіковано за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 2, ч.5  ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній) КК  України. Організатору загрожує до 15 років позбавлення волі,  а членам угрупування – до 12 років ув’язнення.
Слідство здійснювалось СУ ГУНП України в області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1010