Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2023

Викрито телефонного шахрая, який ошукав автовласників майже на двісті тисяч гривень

    «Доброго дня. Я майстер СТО. Потрібно провести додаткові роботи по фарбуванню вашого авто», - приблизно так  зловмисник розпочинав своє спілкування з майбутньою жертвою.

За версією слідства, спритник обрав для себе легкий спосіб заробітку. Телефонував до станцій техобслуговування автомобілів у різні регіони країни та, зловживаючи довірою, дізнавався інформацію про поточні замовлення. Після чого, під виглядом працівника СТО телефонував уже власникам авто та просив термінову передоплату за виконану роботу, або ж виманював грошові кошти за нібито додаткові послуги з ремонту. На сьогодні слідству відомо про 14 епізодів шахрайства.
Підозрюваний   уже притягувався до кримінальної відповідальності й  наразі перебуває у місцях несвободи.
Прокурори уже  повідомили йому про підозру у шахрайстві (ч.2 ст.190 КК України).
Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП України в Кіровоградській області області під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1046