Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2023

Незаконна порубка дерев: повідомлено про підозру черговому «чорному лісорубу»

    Мешканець Долинського району підозрюється  у незаконному знищенні на території громади  акацій та сухостойних дерев. Збитки, завдані довкіллю злочином, складають 110 тисяч гривень.  

За даними слідства, у січні поточного року, підозрюваний, за відсутності будь-яких дозвільних документів, залучивши ще кількох осіб, які не були обізнані  про його злочинні наміри,  за допомогою ручних бензопил, на території Долинської ОТГ здійснили незаконну порубку 30 дерев.  Унаслідок незаконних дій державі було завдано матеріальних збитків  на суму у 110 тис гривень.
На даний час, за процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури "чорному лісорубу» повідомлено про підозру за ч. за  4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.
За цей вид злочину  санкцією статті передбачено покарання у виді  позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1190