Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.12.2022

За втручання прокуратури сільрада виготовила технічну документацію на земельну ділянку під сміттєзвалищем

    Олександрійською окружною прокуратурою забезпечено примусове виконання рішення суду щодо зобов’язання селищної ради в оформленні правовстановлюючих документів на земельну ділянку під існуюче сміттєзвалище в Олександрійському районі.

Так у 2021 році окружною прокуратурою встановлено, що на території Новопразької селищної ради  розташоване сміттєзвалище колишньої Шарівської сільської ради Олександрійського району.
Вказане місце видалення відходів було паспортизовано ще у 2017 році, проте землевпорядну документацію на земельну ділянку під сміттєзвалищем так і не було виготовлено, речові права на  земельну ділянку не зареєстровано. Відсутність земельної ділянки з чітко встановленими межами ставили під загрозу дотримання вимог екологічних стандартів, передбачених земельним законодавством, а також законодавством про відходи  у зв’язку з чим прокурори звернулися до суду з відповідним позовом.
Кіровоградський окружний адміністративний суд розглянув справу,  позовні вимоги прокуратури  задовольнив,і  своїм рішенням зобов’язав селищну  раду оформити належним чином усю неоюхідну землевпорядну документацію.
Наразі рішення суду виконано - селищна рада виготовила та затвердила технічну документацію із землеустрою та передала земельну ділянку  в постійне користування  комунальному підприємству, яке здійснює експуатацію вказаного сміттєзвалища.

кількість переглядів: 989