Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.12.2022

Смертельна аварія у м. Бобринець: водієві загрожує до 10 років ув’язнення

    ДТП сталася 15 жовтня, у середмісті Бобринця. Водій, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив  аварію, у  результаті якої  загинув 18-річний студент коледжу. Слідство  у справі завершено, подальшу долю  обвинуваченого вирішуватиме суд. 

За даними досудового розслідування,  24-річний обвинувачений, керуючи автомобілем «Audi A7» у стані алкогольного сп’яніння (згідно акту огляду– 2.43% проміле), грубо порушив  правила дорожнього руху, перевищив допустиму швидкість, не дотримався безпечної дистанції та  допустив зіткнення з попутнім    автомобілем ВАЗ. У результаті заносу здійснив виїзд на узбіччя  та наїхав на лінію електроопори, а автомобіль ВАЗ у некерованому стані відкинуло більш ніж на сто метрів від місця зіткнення. У результаті аварії водій ВАЗу загинув на місці події.
Слідством водієві «Audi A7» інкримінується  порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України).
За скоєне  санкцією статті передбачено покарання  у виді позбавлення волі на строк  від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від 5 до 10 років.
Слідство здійснювалося слідчими СУ ГУНП України в Кіровоградській області за процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1027