Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

5 тис доларів США за незаконний перетин державного кордону України

На Кіровоградщині викрито  чергову схему ухилення від мобілізації.

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Кропивницького за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч.3 ст. 332 КК України).
 
За даними слідства, мешканець обласного центру надавав військовозобов’язаним свої «послуги»  щодо незаконного перетину останніми державного кордону.
 
За неправомірну вигоду у 5 тис доларів США виготовляв необхідний пакет документів для перетину держкордону. Йдеться про медичну документацію про непридатність призовника  до військової служби з виключенням з військового обліку.
 
Затримали чоловіка на місці злочину, коли він отримував вказану суму неправомірної вигоди за довідку військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби та тимчасове посвідчення військовозобовʼязаного з висновком про його зняття з обліку.
 
Наразі до підозрюваного застосовано запобіжний захід  домашній арешт.
 
Досудове розслідування – ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 8