Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.02.2022

Ювенальні прокурори через суди доводять, що закупівля газу для навчальних закладів здійснювалась з порушеннями

   Суди підтримують позицію прокурорів, скасовують незаконні додаткові угоди до договорів про закупівлю газу для навчальних закладів та зобов’язують недобросовісних постачальників газу повернути переплачені бюджетні кошти.

Чергову позовну заяву прокурорів задовольнив Господарський суд м. Києва. Кропивницька окружна прокуратура звернулася  до суду з позовом в інтересах держави в особі управління освіти Кропивницької міської ради  до постачальника газу.
Мова йде про визнання недійсними додаткових угод до договору на постачання природного газу для закладів освіти обласного центру та стягнення 700 тис грн, які були переплачені внаслідок укладених додаткових нікчемних угод до основного договору.
Окрім того, завдяки послідовній та принциповій позиції ювенальних прокурорів, у цьому році вже виконано інше рішення господарського суду Кіровоградської області  про стягнення 173 тис грн надмірно сплачених бюджетних коштів при закупівлі газу для навчальних закладів Долинської громади. Робота на вказаному напрямку триває.
 

кількість переглядів: 1551