Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2021

«Кришування» торгівлі неякісним алкоголем: судитимуть поліцейського райвідділу поліції

   Кіровоградська обласна прокуратура затвердила  обвинувальний акт стосовно начальника сектору поліцейської діяльності  одного із районних  управлінь поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

За даними  слідства, начальник сектору поліцейської діяльності вимагав від підприємця щомісячну неправомірну вигоду у розмірі 5 тис грн, обіцяючи взамін безперешкодну діяльність з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів. За  хабар обіцяв не вживати заходів щодо виявлення та припинення правопорушень та  не складання правоохоронцями щодо нього матеріалів про адмінправопорушення.
На даний час обвинувальний акт стосовно працівника поліції  скеровано на розгляд суду. У разі доведення вини правоохоронцю загрожує від 5 до 10 років ув’язнення.
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2172