Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2021

Не шахрай, а корупціонер: колишнього правоохоронця засуджено до реального позбавлення волі

   Кіровоградська обласна прокуратура домоглась призначення справедливого покарання у виді 3-ох років ув’язнення для колишнього консультанта територіального сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України в області за одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави та незаконне зберігання бойових припасів  (ч. 2 чт. 369-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

Прокурором у ході судових слухань доведено, що чоловік отримав 14 тис грн за здійснення впливу на суд щодо прийняття рішення про не притягнення особи до адміністративної відповідальності за керування авто у стані алкогольного сп’яніння. Події мали місце на початку 2019 року.
За вказане судом першої інстанції обвинуваченого визнано винним у шахрайстві та призначено штраф у розмірі 850 грн. В свою чергу за незаконне зберігання бойових припасів чоловік отримав 3 роки умовно.
Прокуратура не погодилася з вказаним вироком суду та оскаржила його до апеляційної інстанції.
За послідовної та принципової позиції публічного обвинувача у суді апеляційної інстанції колишнього правоохоронця визнано винним у вчинені корупційного злочину та призначено покарання у виді 3-ох років реального позбавлення волі.

кількість переглядів: 1401