Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2021

Вимагав 40 тис грн за вплив на службових осіб податкової: підозрюється посадовець кропивницького вишу

      За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру заступнику начальника відділу одного із вишів обласного центру, який вимагав та отримав 40 тис грн неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За версією слідства, неправомірну вигоду підозрюваний вимагав від підприємця за вплив на співробітників податкової служби. Зокрема, він обіцяв вирішити питання про не притягнення підприємця до відповідальності, (якому за результатами податкової перевірки було нараховано штрафні санкції) та в подальшому  забезпечити відсутність податкових перевірок.
Означена сума неправомірної вигоди мала надаватись щомісячно, інакше погрожував, що проблеми з перевірками у підприємця будуть мати систематичний характер.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2452