Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2021

60 тисяч гривень за виділення землі у приватну власність: затримано заступника голови ОТГ

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури на корупційному злочині викрито першого заступника голови об’єднаної територіальної громади Кіровоградської області  (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, посадовець зловживаючи службовим становищем, вимагав та одержав  неправомірну вигоду у розмірі 60 тисяч гривень за передачу у власність земельної ділянки із резервного фонду  земель запасу ОТГ.
Наразі фігуранта затримано. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.
У ході слідства  буде перевірятися  причетність вказаної особи і до  інших схем передачі державних земель у приватну власність.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1816