Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2021

Алла Мороз: "В області, програму відновлення для неповнолітніх, успішно застосовано до чотирьох підлітків, які скоїли проступки".

    12 жовтня під егідою Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), Офісу Генерального прокурора, Міністерства юстиції України та Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх у м. Києві проведено Всеукраїнську конференцію щодо результатів реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

До заходу залучено представників профільного Департаменту Офісу Генерального прокурора, ювенальних прокурорів обласних та окружних прокуратур, а також широке коло правозахисників та неурядових організацій, метою яких є сприяння захисту прав і свобод дітей.
Від Кіровоградської обласної прокуратури участь брала начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Алла Мороз, від окружних прокуратур – ювенальний прокурор Знам’янської окружної прокуратури Світлана Волковська.
Конференція проходила одразу в двох форматах: оф та онлайн, що дало змогу максимально охопити й почути всіх бажаючих учасників.
 
Довідково: Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними в учиненні кримінального правопорушення затверджена спільним наказом Міністерства юстиції України та Генеральної прокуратури України від 21.01.2019 № 172/5/1 спочатку як пілотний проєкт для групи областей, а в 2020 році поширена на територію всієї держави.
Метою програми є раннє виведення неповнолітніх, які скоїли проступки та нетяжкі злочини вперше, із кримінального процесу шляхом їх звільнення від кримінальної відповідальності або покарання, за умови успішного проходження Програми відновлення, що передбачає трьохсторонній діалог за форматом правопорушник-потерпілий-адвокат/медіатор.
На Кіровоградщині вказану Програму вже успішно застосовано до 4 підлітків, які скоїли проступки.

кількість переглядів: 1082