Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2021

З нагоди річниці набрання чинності Конвенцiї ООН про права дитини у 20 школах області проведено урок із прокурором

     Керівниками окружних прокуратур Кіровоградської області разом з ювенальними прокурорами сьогодні, 27 вересня 2021 року, у навчальних закладах області проведено флешмоб «Урок із прокурором», присвячений 30-рiччю набрання чинності для України Конвенцiї ООН про права дитини.

Участь у заході взяли майже 700 учнів 3-11 класів із 20 загальноосвітніх шкіл.
Під час спілкування ювенальними прокурорами роз’яснено дітям основні права, які їм гарантує Конвенція ООН про права дитини, механізми їх захисту, роль ювенального прокурора в цьому, продемонстровано навчальні відеоматеріали, а також надано контакти для зворотного зв’язку із органами прокуратури.
Своїми враженнями поділився перший заступник керівника Кропивницької окружної прокуратури Станіслав Когатько: «У вирі робочого часу не завжди знаходиш можливість на просте спілкування з дітьми, поза межами кримінального процесу, коли дитина не виступає в ролі підозрюваного чи жертви злочину. Коли під час спілкування очі в дітей горять, питання йдуть безперервним потоком, а наостанок школярі запрошують прийти ще, значить ми рухаємося в правильному напрямі. Маю намір і надалі приймати активну участь в подібних заходах», - розповів прокурор.
Спілкування із дітьми пройшло з урахуванням карантинних обмежень.
Наголосимо, що одним з основних принципів роботи органів прокуратури щодо захисту інтересів дітей та протидії насильству є отримання дiтьми iнформації про права, забезпечення можливостi повiдомляти про їх порушення, вiльного достyпу дiтей до правосуддя, захистy вiд дискримiнацiї та уcix форм насильства.
Довідково:
У l991 роцi Україною ратифiковано Конвенцiю ООН про права дитини, яка є основоположним документом та вважається свiтовою конституцiєю для дiтей, а також гарантує кожнiй дитинi право на свободу, особистy недоторканiсть, захист гiдностi та найкраще забезпечення її інтересів.

кількість переглядів: 1349