Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2021

Інтернет-магазин із продажу наркотиків: повідомлено про підозру адміністратору групи

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  повідомлено про підозру  23-річному кропивничанину за фактом незаконного виробництво, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч.2 ст. 307 КК України).

За даними слідства,  підозрюваний,  разом зі своєю співмешканкою, розгорнули протиправну діяльність  із розповсюдження наркотиків через мережу Інтернет шляхом «закладок». Товар залишали після перерахування замовником обумовленої суму коштів  на особистий рахунок одного з підозрюваних. Через  інтернет-магазин здійснював продаж наркотичного засобу канабіс, а також психотропних речовини LSD та МДМА (екстазі). За попередніми даними, сума виручки за тиждень складала близько 30 тисяч грн.
Під час обшуків у вказаних осі вилучено 27 пакунків з наркотичними та психотропними засобами (канабіс та ЛСД), обмотані клейкою стрічкою та підготовлені для збуту у вигляді «закладок»,  згортки з суцвіттям канабісу, електронні ваги,  мобільні телефони,  ноутбуки,  банківські картки, zip-пакети, подрібнювач та пристрій для куріння канабісу.
Наразі 23-річному адміністратору групи повідомлено про підозру та  визначено судом  запобіжний захід у виді  тримання  під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі  слідчого управління ГУНП в області, оперативний супровід  - управління боротьби з наркозлочинністю в Кіровоградській області ДБН Національної поліції України.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1365