Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.08.2021

Працівник поліції відповідатиме у суді за шахрайство

   Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду  обвинувальний акт стосовно інспектора Новоукраїнського відділу поліції в Кіровоградській області за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними досудового розслідування,  працівник поліції при спілкуванні з місцевою мешканкою в одній із соціальних мереж, видаючи себе за іншу особу, в силу тривалого дружнього спілкування увійшов у довіру до останньої. Маючи умисел на заволодіння грошовими коштами жінки, вигадав історію щодо виниклих проблем під час несення ним служби в зоні проведення антитерористичної операції на сході України та вмовив її перерахувати на його картковий рахунок 38000 гривень для владнання проблем, запевнивши у тому, що поверне кошти.  Тоді як отриманими грошовими коштами працівник поліції розпорядився на власний розсуд, не маючи наміру на їх повернення, а спілкування з постраждалою припинив.
Досудове розслідування здійснювали слідчі теруправління ДБР Миколаєва, оперативний супровід - ДВБ у Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1080