Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

На Кіровоградщині судитимуть «смотрящего» та його довірених осіб

   За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування відносно групи осіб, на чолі з кримінальним авторитетом, які налагодили надходження до ДУ «Петрівська ВК №49» наркотичних засобів та інших заборонених речей й предметів (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 255-1 КК України).

За версією слідства, так званий «смотрящий», який відбуває покарання за вбивство, організував на території установи злочинну діяльність. Так, обвинувачений налагодив надходження до установи наркотичних засобів та інших заборонених речей й предметів, організував проведення серед в’язнів ігор в карти на гроші, контролював отримані протиправним шляхом кошти.
Серед спільників кримінального авторитету були двоє засуджених установи та мешканець Миколаєва.
Протиправну діяльність групи було викрито правоохоронними органами у липні 2020 року.
Дії обвинувачених кваліфіковано як незаконне придбання, зберігання, перевезення, пересилання з метою збуту, особливо небезпечного наркотичного засобу, а також передачу його у місця позбавлення волі, вчиненого за попередньою змовою, групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України).
Організатору злочину також інкримінується умисне встановлення та поширення в суспільстві злочинного впливу, вчинених в установі виконання покарань (ч. 2 ст. 255-1 КК України).
На даний час, обвинувальні акти відносно всіх фігурантів кримінального провадження скеровано на розгляд суду.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 895