Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2021

Вибухівка, детонатори, набої: за незаконне зберігання зброї судитимуть мешканця м. Кропивницького

     Під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування відносно 38-річного чоловіка, на території домоволодіння якого було виявлено та вилучено схрон зброї (ч. 1 ст. 263 КК України). 

   За версією слідства, небезпечні предмети обвинувачений зберігав у житлових кімнатах будинку, а частину закопав на прибудинковій території. В результаті проведення санкціонованого обшуку, у листопаді 2020 року, правоохоронцями було виявлено та вилучено вибухові шнури, електродетонатори, обріз рушниці та набої.
   Обвинувальний акт відносно чоловіка за зберігання та придбання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) скеровано до суду для розгляду по суті.
   Санкція інкримінованої статті передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі.
    Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1122