Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2021

13 га землі в Кропивницькому районі використовувалось не за цільовим призначенням

    Господарський суд Кіровоградської області задовольнив два позови  Знам’янської окружної прокуратури про розірвання договорів оренди та зобов’язання повернути територіальній громаді земельні ділянки площею понад 13 га. 

Підставою для звернення до суду стало те, що всупереч вимог законодавства та договірних умов земельні ділянки, які призначені для сінокосіння, вирощування багаторічних трав та випасання худоби, використовувались товариством як рілля – систематично розорювалися та засівалися сільськогосподарськими культурами.
   Використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, визначеним умовами договору, та у спосіб, що суперечить екологічним вимогам,  є істотним порушенням умов договору та підставою для його розірвання.
 
   Довідково:
 
   Категорії земель визначено ст. 19 Земельного кодексу України. Кожна категорія має узагальнене цільове призначення, що визначає специфіку її особливого правового режиму. Земельні ділянки, віднесені до однієї категорії, можуть використовуватися за різними видами цільового призначення. Цільове призначення конкретної земельної ділянки фіксується у рішенні уповноваженого органу про передачу її у власність або надання у користування та в документі, що посвідчує право на земельну ділянку. Зміна виду використання землі в межах її цільового призначення проводиться в порядку, встановленому для зміни цього цільового призначення землі.

кількість переглядів: 872