Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.05.2021

3.5 мільйонів доларів США за призначення на посаду губернатора Кіровоградщини (ФОТО)

           За процесуального керівництва  Кіровоградської обласної прокуратури  викрито  двох осіб, які за неправомірну вигоду обіцяли  вплинути на високопосадовців держави щодо прийняття рішення про призначення особи на посаду голови Кіровоградської ОДА (ч.3 ст.369-2 КК України).

Операцію з викриття проведено правоохоронними органами Кіровоградщини сьогодні, 26 травня 2021 року.
За даними слідства,  група осіб, один з яких представляючись радником Президента Україні, обіцяли при отриманні неправомірної вигоди в сумі 3,5 млн доларів США (100 мільйонів гривень), вплинути на посадових осіб Офісу Президента України, Кабінету Міністрів України  та вирішити питання про призначення необхідного кандидата на посаду голови Кіровоградської облдержадміністрації.
Відзначимо, що вказані особи, в дійсності, жодного відношення до органів державної влади не мають. Обох фігурантів справи затримано в порядку ст.208 КПК України.
Наразі вирішується питання повідомлення їм про підозру та обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі СУ ГУНП України в Кіровоградській області, оперативний супровід – Управління служби Безпеки України у Кіровоградській області.
Санкцією статті за  цей вид злочину передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
     

кількість переглядів: 2013