Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.05.2021

З початку року до Кропивницької окружної прокуратури надійшло понад 350 звернень

        Керівництвом Кропивницької окружної прокуратури постійно приділяється увага розгляду та вирішенню звернень і запитів громадян. Цього року до окружної прокуратури надійшло понад 350 звернень, з яких 189 вирішено по суті. Переважна  їх більшість стосувалась питань досудового розслідування у кримінальних провадженнях.

 
Незважаючи на те, що повноваження органів прокуратури обмежені законодавчими змінами, громадяни продовжували звертатися зі зверненнями, порушені питання в яких не належать до повноважень органів прокуратури. Скеровано за належністю до органів державної влади, місцевого самоврядування та іншим відомствам 87 звернення.
Разом з тим, на телефон «гарячої лінії» Кропивницької окружної прокуратури та шляхом подачі електронних звернень, які надсилаються на спеціально визначену адресу електронної пошти до Кропивницької окружної прокуратури звернулось 29 громадян.
Також, звертаємо увагу заявників, що, порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів досудового розслідування, а також прокурора під час досудового розслідування передбачений статями 303-307 Кримінального процесуального кодексу України. Такі скарги розглядаються слідчим суддею місцевого суду згідно за правилами судового розгляду.
Інформуємо, що на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних  оприлюднено визначену Законом для суб’єктів владних повноважень публічну інформацію.
Наразі, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, відповідно до вимог чинного законодавства, проведення особистого прийому в органах прокуратури призупинено на час дії карантину.
 
До Кропивницької окружної прокуратури громадяни можуть звернутись із письмовим зверненням:
 
-        поштою на адресу Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області: вул. Євгена Чикаленка, 11, місто Кропивницький, 25006;
 
-        через спеціально визначену скриньку, яка знаходиться в холі адміністративної будівлі Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області за адресою: вул. Євгена Чикаленка, 11, місто Кропивницький;
-        шляхом подання електронного звернення на електронну адресу Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області: [email protected] (крім депутатських звернень та запитів):
 
-                     зателефонувавши на телефон «гарячої лінії» - (0522)-34-59-05.
 

кількість переглядів: 1068