Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2021

За зловживання судитимуть колишнього сільського голову

         Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт щодо одного із сільських голів Бобринецького району за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення  (ч.2.ст. 364, ч.1 ст.366 КК України).

За даними слідства  сільський голова, у порушення вимог законодавства, за відсутності кворуму на сесії сільської ради, підписала та скріпила печаткою проекти рішень  щодо виділення  у власність по 2 га землі 34 громадянам. Підроблені рішення голова передала замовникам на підставі яких останні отримали у власність земельні ділянки загальною площею 64 га оціночною вартістю понад два млн грн.
За  цей вид злочину санкцією статей передбачено покарання до шести років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на певний строк до трьох років.
Досудове розслідування здійснювали слідчі  слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 866