Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2021

12 кг канабісу для збуту в обласному центрі: справу наркозбувачів скеровано до суду

       За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування  стосовно членів злочинної групи  за фактом незаконного збуту  в обласному центрі  особливо небезпечного наркотичного засобу -  канабісу  ( ч.3 ст. 307,  ч.1,2 ст.309 КК України).

Наразі обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб  скеровано до Ленінського районного суду.
Фігурантам справи інкримінується вчинення кримінальних правопорушень,  передбачених ч.3 ст.307  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання чи збут наркотичних засобів) та ч.1,2 ст.309 КК України.
Санкцією статті за  цей вид злочину передбачено покарання до 12 років позбавлення волі.
Нагадаємо,  викрито членів злочинної групи правоохоронними органами у січні цього року в обласному центрі. У рамках розслідування, за місцем проживання та в транспортних засобах осіб проведено більше десяти санкціонованих обшуків під час яких у обвинувачених вилучено понад 15 кг  рослинних речовин.
За висновками досліджень Кіровоградського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України вилучені речовини є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом.
Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУНП в Кіровоградській області, Кропивницького районного управління поліції  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – співробітники управління карного розшуку ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 912