Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.03.2021

Розбійний напад на фермерське господарство та спроба підкупу посадовця поліції

          За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом членам злочинної групи за фактом вчинення розбійного нападу на сільськогосподарське підприємство та незаконного заволодіння транспортними засобами ( ч.4 ст.187, ч.3 ст.289 КК України).

Подія трапилася у грудні минулого року у одному із сіл Новоархангельського району.
За даними досудового розслідування, пізно ввечері двоє чоловіків, із застосуванням зброї, здійснили розбійний напад на складські приміщення місцевого сільськогосподарського підприємства. В приміщення зайшли у балаклавах, здійснили постріл вгору, завдали двом охоронцям тілесних ушкоджень та зв’язали. Нападники обстежили територію підприємства звідки відкрито викрали два трактора, оприскувач, плуг, а також грошові кошти. Збитки завдані злочином господарству складають близько мільйона гривень.
Наразі вказаних осіб встановлено. Ними виявилися мешканці Одеської та Миколаївської областей, які раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності. У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями виявлено сільськогосподарську техніку та документи на неї.
Фігурантам справи повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.
Триває досудове розслідування, яке здійснюють слідчі СУ ГУНП в Кіровоградській області.
Окрім того, одному із фігурантів справи також повідомлено про підозру за ч.3 ст.369 КК України (надання службовій особі, яка займає відповідальне становище неправомірної вигоди). Підозрюваний запропонував керівнику сектору карного розшуку ГУНП в області неправомірну вигоду у розмірі 9000 доларів США за не притягнення його та інших членів групи до кримінальної відповідальності за вищевказані злочини. Після передачі першої частини від обіцяної суми – однієї тисячі доларів США, був затриманий.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 986