Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.03.2021

Службова недбалість зі збитками у чверть мільйона - судитимуть інженера з технічного нагляду

          Кіровоградською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно приватного-підприємця - інженера з технічного нагляду   за фактом службової недбалості ( ч. 2  ст. 367 КК України).

 
За даними слідства, обвинувачена будучи відповідальною за проведення технічного нагляду  під час виконання робіт з капітального ремонту будівлі,  водопровідної і каналізаційної мережі однієї із загальноосвітніх шкіл  м. Мала Виска підписала акти виконаних робіт. На підставі актів приймання-передачі виконаної роботи з державного бюджету підряднику робіт перераховано бюджетні кошти. Як встановили слідчі, роботи по об’єкту були виконанні не в повному обсязі,  в акти виконаних робіт внесені недостовірні дані – будівельні вироби та матеріали зазначені в актах не співпадають з фактичними,  – закуплені та встановлені за нижчими цінами.
           Внаслідок таких дій державному бюджету завдано збитки на суму 264 тис грн.
         Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення №1 Новоукраїнського районного ввідділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.
         Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 970