Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

Мер одного з міст Кіровоградщини постане перед судом за обвинуваченням у службовій недбалості, яка коштувала бюджету понад 300 тис грн

          Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт  у кримінальному провадженні стосовно міського голови одного із міст Кіровоградщини, за фактом службової недбалості ( ч. 2  ст. 367 КК України).

Наразі досудове розслідування щодо посадовця завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.
За версією слідства, при виконанні поточного ремонту дорожнього покриття у місті керівник підрядної організації безпідставно завищив вартість фактично виконаних ремонтних робіт. В свою чергу, підозрюваний, контроль за відповідністю обсягів та якості виконаних робіт не забезпечив, підписав акти виконаних робіт не перевіривши  достовірність відомостей, спричинивши тим самим тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на загальну суму понад 300 тис грн.
У разі доведення вини посадовцю загрожує до п’яти років ув’язнення.
Досудове розслідування проводили слідчі Добровеличківського відділення поліції Новоукраїнського відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області.
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 565