Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.12.2020

Кіровоградською місцевою прокуратурою з початку року розглянуто понад 800 звернень кропивничан

Місцева прокуратура проводить постійну роботу щодо забезпечення прав громадян на звернення та доступ до публічної інформації. З початку року прокурорами вирішено 609 звернень та 234 звернення скеровані  для вирішення за належністю в інші відомства.

Левова частка скарг громадян, що надходять до прокуратури,  стосувалась питань неналежного стану досудового розслідування у конкретних кримінальних провадженнях (374 звернення).
У зв’язку з карантинними заходами проведення особистого прийому заявників, запитувачів інформації, депутатів усіх рівнів в органах прокуратури призупинено. Водночас до місцевої прокуратури громадяни мають змогу звернутися поштою за адресою: вул. Чикаленка, 11, м. Кропивницький, 25002,  через спеціально визначену скриньку, яка знаходиться в холі центральної адміністративної будівлі Кіровоградської місцевої прокуратури, на електронну адресу - [email protected] чи на телефон «гарячої лінії»    (0522) 59-54-32.
Законодавчі зміни останніх років суттєво обмежили повноваження органів прокуратури. Не дивлячись на це, громадяни та представники юридичних осіб продовжують надсилати до Кіровоградської місцевої прокуратури для розгляду звернення, з вимогами поновити їх конституційні права у зв’язку з неспроможністю здійснити це уповноваженими органами, тоді як ці питання вже не відносяться до повноважень органів прокуратури. У зв’язку з цим, майже кожне 4 звернення  направлено за належністю, з відповідним роз’ясненням вимог чинного законодавства, до відповідних органів державної влади, місцевого самоврядування, державного нагляду та контролю.
Тому, вчергове звертаємо увагу громадян, що з прийняттям Закону України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 відомство не проводить перевірки в порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів в діяльності органів влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій. Представницьку функцію органи прокуратури здійснюють лише в інтересах держави, у виключних випадках і в порядку, що визначено законом.
Громадяни, які не мають можливості самостійно захистити свої права та інтереси, можуть звернутися до територіальних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

кількість переглядів: 904