Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2020

На Кіровоградщині викрито злочинну групу на привласненні 700 тис грн коштів клієнтів державного банку

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру  трьом членам злочинної групи, які є працівниками одного із територіальних відділень державного банку, за фактом привласнення грошових коштів клієнтів банку  на загальну суму 700 тис грн.

Контролер-касир територіального відділення  державного банку спільно з іншими працівниками банківської установи вчинили незаконне заволодіння коштами державного банку, шляхом виведення активів через рахунки клієнтів.
Підозрювані, маючи повний доступ до інформації про рахунки вкладників банків та самих рахунків, у період з жовтня 2019 року по січень 2020 року, шляхом неодноразової підробки документів і підписів вкладників заволоділи грошовими коштами  громадян на загальну суму 700 тис грн.
Наразі  фігурантам справи повідомлено про підозру за  кількома статтями:  за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 3, 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 1,2 ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, обладнанням для їх виготовлення), ч. 4 ст.191 (привласнення, розтрата майна, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великому розмірі) та  ч. 1,3 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією) Кримінального кодексу України.
Після виявленого кримінального правопорушення, банк повернув вкладникам їхні кошти в повному обсязі.
У справі триває слідство.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту Стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1467