Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Смертельне затримання: обвинувальний акт щодо патрульного з Кропивницького направлено до суду

Кіровоградська обласна прокуратура затвердила обвинувальний акт відносно інспектора Управління патрульної поліції в Кіровоградській області, який обвинувачується у перевищенні своїх службових повноважень під час затримання водія влітку  2019 року в обласному центрі, які призвели до смерті  (ч. 3 ст. 365 КК України).

Наразі досудове розслідування завершено. Його здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань у м. Миколаєві.
Обвинувальний акт направлено до Ленінського районного суду для розгляду по суті.
Патрульному  інкримінується  вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України, тобто перевищення  службових повноважень, які супроводжувались насильством, болісними діями та які спричинили тяжкі наслідки та смерть потерпілого.
У  разі доведення вини обвинуваченому  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
         Обставини справи:
Подія мала місце 16 липня 2019 року у місті Кропивницький. Патрульні зупинили автомобіль «ВАЗ» через порушення правил дорожнього руху. Водій мав ознаки алкогольного сп’яніння та намагався залишити місце зупинки. У ході спілкування між правоохоронцями та громадянином виник конфлікт, у результаті якого водієві повідомили про адмінзатримання.  Через опір працівникам поліції один із патрульних наніс потерпілому  тілесні  ушкодження, які, за висновками двох експертиз,  призвели до смерті чоловіка.

кількість переглядів: 1432