Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2020

Одному із підозрюваних у підкупі виборців обрали запобіжний захід

Учора, 26 жовтня, Ленінський районний суд  розглянув клопотання слідчого поілції, погоджене з процесуальним прокурором, щодо обрання запобіжного заходу одному з затриманих за підкуп виборців в обласному центрі  24 жовтня 2020 року.

Наразі суд задовольнив клопотання прокуратури застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 30 днів з можливістю внесення застави 126 тисяч гривень.
Щодо іншого фігуранта справи – клопотання по запобіжному заходу судом розглядатиметься сьогодні, 27 жовтня.
Як ми повідомляли раніше, група осіб, з метою отримання переваги на виборах кандидатів на пости депутатів органів місцевого самоврядування від однієї з політичних сил, планували здійснити підкуп 65 виборців. Пропонувалось  виплатити виборцям неправомірної вигоди у загальному розмірі  32500 грн за реалізацію свого виборчого права за визначеного кандидата. Вартість кожного голосу становила 500 грн.
Викриття правопорушників відбулось 24 жовтня, в обласному центрі, у результаті спільної роботи обласної прокуратури, УСБУ в області та слідчих СУ Нацполіції в області.
Двом фігурантам оголошено  підозру за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) Кримінального кодексу України.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1153