Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2020

Ювенальні прокурори у судовому порядку довели порушення при закупівлях газу для навчальних закладів міста Кропивницького

Господарським судом Кіровоградської області задоволено позовні вимоги Кіровоградської місцевої прокуратури до одного з постачальників природного газу щодо визнання недійсними 10 додаткових угод до договорів постачання природного газу на 2018-2019 роки та стягнення безпідставно сплачених коштів на загальну суму понад мільйон гривень.

Так, ювенальними прокурорами опрацюванням сайту «Прозоро» виявлено порушення при виконанні договорів, укладених між загальноосвітнім закладом міста Кропивницького та Товариством з обмеженою відповідальністю щодо закупівлі природного газу на 2018 та 2019 роки. Сторонами безпідставно, усупереч положень статті 36 Закону України «Про публічні закупівлі» (в редакції на час виникнення правовідносин), внесено зміни до зазначених договорів шляхом укладання 10 додаткових угод про підвищення ціни газу без належного обґрунтування коливання цін на ринку у відповідний період.
Незаконність укладених угод в судовому порядку доведено відділом захисту прав дітей та протидії насильству Кіровоградської обласної прокуратури, працівником якого забезпечувалася участь в обох справах.
Захист економічних інтересів держави в сфері охорони дитинства є пріоритетним напрямком в діяльності органів прокуратури. Робота з цих питань триває.

кількість переглядів: 1397