Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2020

Повідомлено про підозру керівнику підрядної організації у заволодінні бюджетними коштами призначеними для оснащення навчального корпусу університету

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області  повідомлено про підозру керівнику приватного підприємства у заволодінні коштами державного бюджету, виділених на проведення будівництва навчально-лабораторного корпусу вищого навчального закладу обласного центру.

Підозру підприємцю оголошено за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна  або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366  (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
В ході слідства встановлено, що наприкінці 2018 року представник підрядної організації, зловживаючи своїм службовим становищем, шляхом внесення недостовірних відомостей до звітної документації щодо вартості закупівлі парт та учнівських стільців, заволодів бюджетними коштами на загальну суму 120 тис грн, тим самим спричинив навчальному закладу матеріальну шкоду на вказану суму.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1190