Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2020

Про особливості розслідування кримінальних проступків говорили на семінарі у прокуратурі області

У прокуратурі Кіровоградської області з використанням засобів відеоконференцзв’язку відбувся навчально-практичний семінар на тему: «Досудове розслідування кримінальних проступків з урахуванням практичного застосування новел закону».

Захід відбувся під головуванням першого заступника прокурора Кіровоградської області Володимира Твердохліба. У його роботі  взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники, прокурори місцевих прокуратур, працівники органів дізнання ГУНП в області та працівники управління нагляду у кримінальному провадженні прокуратури області.
Відкриваючи семінар  Володимир Твердохліб відзначив, що з 1 липня 2020 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій кримінальних правопорушень», яким запроваджено інститут кримінальних проступків та механізм їх розслідування у формі дізнання.  «Враховуючі вказані законодавчі зміни прокуратурою області проаналізовано проблемні питання, які виникли в ході досудового розслідування кримінальних проступків та на сьогоднішньому заході розглянемо особливості досудового розслідування кримінальних проступків з урахуванням їх практичного застосування та детально зупинимося на проблемних моментах, які виникають у щоденній роботі».
На семінарському занятті розглянули питання реєстрації кримінальних проступків в ЄРДР, особливості застосування запобіжних заходів, їх оскарження та контроль за виконанням під час досудового розслідування у формі дізнання, джерела доказів, а також завершення досудового розслідування у формі дізнання та оскарження вироку за результатами розгляду справи у спрощеному порядку та інше.
Захід  був інформаційно наповненим та корисним як для працівників поліції, так і для процесуальних прокурорів.

кількість переглядів: 1032