Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2020

Сільському голові, викритому на отримання неправомірної вигоди обрали запобіжний захід та відсторонили від посади

Сьогодні, 22 травня 2020 року,  Ленінський районний суд визначив сільському голові викритому на отриманні 7 тис  доларів США хабара запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Прокуратура оскаржуватиме  це рішення суду до апеляційної інстанції, оскільки у своєму клопотанні орієнтувала суд на застосуванні  підозрюваному  запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Судом також сьогодні розглянуто та повністю задоволено клопотання прокуратури  про відсторонення посадовця  від займаної посади на час досудового розслідування.
Прокурор  області оголосив сільському голові підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням) Кримінального кодексу України.
Наразі триває досудове розслідування.
           Обставини справи:
           20 травня за процесуального керівництва прокуратури Кіровоградської області працівниками  Управління стратегічних розслідувань та слідчих слідчого управління Нацполіції  в області викрито під час одержання 7 тис доларів США неправомірної вигоди одного з сільських голів Новгородківського району Кіровоградщини.
           За даними слідства, голова сільської ради вимагав від фізичної особи неправомірну вигоду у сумі 14 тис доларів США за прийняття рішення сесії сільської ради щодо виділення  у власність  20 га землі сільськогосподарського призначення.
            Під час отримання частини коштів у розмірі 7000 доларів США за прийняття позитивних перших рішень сесії сільської ради  його було затримано.
        
             Прес-служба прокуратури Кіровоградської області             

кількість переглядів: 1421