Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

Кримінальне провадження за фактом масштабних вибухів у Кропивницькому скеровано до суду

          За процесуального керівництва Кіровоградської місцевої прокуратури та злагодженої, скоординованої роботи правоохоронних органів завершено слідство у кримінальному провадженні за фактом серії вибухів у Кропивницькому, що мали місце 27 березня 2019 року, та в наслідок яких одна особа загинула.

           Слідством встановлено, що під час перекачування газу керівник ТОВ «Елан-Ві» залишив без нагляду автомобільну цистерну відійшовши від місця проведення газонебезпечних робіт та у цей час заправний шланг від’єднався від автомобільної цистерни, що зумовило загоряння внаслідок потрапляння газоповітряної суміші зрідженого газу на розжарені частини двигуна, системи відводу відпрацьованих газів автомобіля, що призвело до пожежі та у подальшому вибухів автомобільних цистерн зі зрідженим газом.
          Обвинувальний акт відносно генерального директора ТОВ «Елан-Ві», на території якого і сталася трагедія, за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України скеровано на розгляд суду.
          
              Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1233