Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.02.2020

Прокуратура оскаржила в апеляції рішення суду щодо лісу (ФОТО)

Прокуратура Кіровоградської області направила до Кропивницького апеляційного суду  апеляційну скаргу на рішення Онуфріївського районного суду щодо відмови у задоволенні клопотання прокуратури про накладення арешту майна в межах кримінального провадження  щодо незаконної порубки лісу.

Прокурор звернувся до суду з клопотанням  про накладення арешту на вилучені під час проведення обшуку на території  господарчого двору ДП «Онуфріївське лісове господарство» -  автомобіль марки MAN із напівпричепом із вмістом 21 колоди дерев дуба та автомобіль марки ЗІЛ із  11 колодами дуба. Однак, слідчий суддя  необгрунтовано відмовив у задоволенні клопотання прокуратури.
Прокуратура вважає  ухвалу слідчого судді невмотивованою та такою, що підлягає скасуванню у зв’язку з невідповідністю висновків суду фактичним обставинам  справи та оскільки рішення ухвалено  всупереч вимогам  кримінального процесуального законодавства.
На думку прокуратури під час досудового розслідування, колоди дерев дуба, що були виявлені та вилучені у ході проведення невідкладного обшуку є беззаперечними предметами кримінально протиправного діяння та зберегли на собі сліди вчинення злочину й  можуть бути використані  як доказ  факту чи обставин, що встановлюються під час  кримінального провадження. Крім того підозрюваний лісничий лісгоспу намагався незаконно відчужити ( реалізувати) вказані колоди дерев дуба третім особам.
Наразі прокуратура  принципово відстоюватиме свою позицію в апеляційній інстанції.
Як ми вже повідомляли раніше, лісничому ДП «Онуфріївське лісове господарство», що допустив незаконну передачу майна державного підприємства, а саме цінної породи дуба оголошено підозру за ч. 3 ст. 15 та ч. 4 ст. 191 (незаконний замах на розтрату державного майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене у великих розмірах) Кримінального кодексу України.
Підозрюваний, всупереч лісорубного квитка, яким було передбачено вирубку дубу класу С, провів незаконну порубку цінної породи дуба першого сорту (класу А) на території вищевказаного лісового господарства.  В подальшому, лісничий сприяв незаконній реалізації деревини вищого сорту на користь третіх осіб, при цьому у договорі купівлі продажу зазначалась деревина нижчого сорту. Завдяки скоординованим та оперативним діям правоохоронців злочинні дії службовця було викрито, а розтрату державного майна упереджено.
Досудове розслідування триває.
   
           Прес-служба прокуратури Кіровоградської області  

кількість переглядів: 1482