Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2020

Прокуратура наполягає на взятті під варту трьох осіб, підозрюваних у загибелі людей на виробництві

Кіровським районним судом м. Кропивницького розглянуто клопотання слідчого, погоджене з процесуальним прокурором, щодо обрання трьом підозрюваним у смерті працівників на виробництві запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Незважаючи на те, що прокуратура наполягала на триманні підозрюваних під вартою, суд постановив застосувати до всіх затриманих фігурантів резонансного кримінального провадження міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту.
Наразі, на зазначену ухвалу готується апеляційна скарга, в якій прокуратура наполягатиме на обранні вказаним особам запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, трагічна подія сталася, 10 січня 2020 року, в обласному центрі. Полтавські працівники виконували вантажні роботи на території фірми «Кернел». При випробовуванні залізобетонних паль, відбувся злам палі, яка при падінні смертельно травмувала двох працівників фірми-підрядника 1967 та 1978 років народження.
Затримано трьох осіб - директора підприємства, яке є замовником на проведення робіт та двох осіб підприємства, яке є фактичним виконавцем робіт. Усім підозрюваним оголошено підозру за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт на виробництві з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей) Кримінального кодексу України.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1842