Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.01.2020

Один із керівників обласного пенсійного фонду підозрюється у привласненні майже 700 тис грн бюджетних коштів призначених для благоустрою приміщень фонду

Під процесуальним керівництвом Кіровоградської місцевої прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру заступнику начальника Головного управління пенсійного фонду в області за фактом привласнення коштів державного бюджету в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 (привласнення чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

За версією слідства, посадовець вступивши у змову з директором підрядної організації, який зобов’язувався здійснити прибирання приміщень та прилеглої території пенсійного фонду як в обласному центрі, так і її районних представництв, однак фактично не виконав жодних робіт. Як з”ясували слідчі підрядник не мав для цієї діяльності ні відповідних працівників, ні засобів, також не міг залучати для прибирання інших суб’єктів господарської діяльності. При цьому надав заступнику начальника пенсійного фонду на підписання акти виконаних робіт, на підставі яких було здійснено перерахування державних коштів, за фактично неіснуючі послуги.
Сума збитків завданих державному бюджету злочинними діями склала 689 тис грн.
Досудове розслідування триває.
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 2854