Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2019

Запити на публічну інформацію, які надійшли до органів прокуратури Кіровоградщини у 2018 році, в переважній більшості стосувалися питань досудового розслідування

У році, що минув, органами прокуратури Кіровоградської області розглянуто 46 запитів на інформацію.

Як відзначила начальник відділу організації прийому громадян, розгляду звернень та запитів прокуратури області Алла Усатова в переважній більшості запитувачі це пересічні громадяни, від них надійшло 33 запити, від представників засобів масової інформації 8 запитів та від громадських організацій, інших юридичних осіб - 6 запитів.
За словами Алли Усатової інформація на запити надавалася органами прокуратури області своєчасно та в повному обсязі, відповідно рішення, дії чи бездіяльність прокурорів із питань надання (відмови) інформації на запити до суду не оскаржувалися.
За характером запити стосувалися питань досудового розслідування (19), організаційно-розпорядчої діяльності (8), представництва інтересів громадян та держави в суді (3), кадрових питань (2) та інших питань (14).
Аналіз змісту запитів, поданих до органів прокуратури області, засвідчив, що запитувачі не завжди правильно розуміють межі застосування Закону «Про доступ до публічної інформації», намагаються вирішити питання, які регулюються іншими Законом України «Про звернення громадян», Кримінальним процесуальним кодексом України.
Мали місце випадки надходження до органів прокуратури області запитів, які за своїм змістом є зверненнями, вирішення яких здійснюється в порядку Закону України «Про звернення громадян» чи КПК України. Відповідно запитувачам надавалися роз’яснення порядку їх вирішення.
Окрім того, відзначимо, що частина запитувачів і торік зверталася до відомства з проханням надати роз’яснення вимог чинного законодавства, правову оцінку певним подіям, копії відповідей на попередні звернення, процесуальних документів, провести перевірку, тощо.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1717