Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Виховний підхід до кримінальної відповідальності неповнолітніх - пріоритет органів прокуратури

За публічного обвинувачення Новоукраїнскьої місцевої прокуратури завершено судовий розгляд кримінального провадження відносно неповнолітнього, який викрав 11 тис грн грошових коштів та паспорт у місцевого жителя.

В ході судового розгляду кримінального провадження встановлено, що неповнолітній потребує перевиховання, оскільки навчальний заклад не відвідує, постійно конфліктував із матір’ю та членами родини, має шкідливі звички, та вийшов із під контролю батьків.
Зважаючи на вказане його засуджено за ч. 1 ст. 185 (крадіжка), ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів) Кримінального кодексу України. Однак, беручи до уваги його подальшу поведінку, усвідомлення ним неправомірності своїх дій, що знайшло своє відображення в позиції ювенального прокурора, суд звільнив дитину від кримінального покарання направивши його до спеціальної навчально-виховної установи для дітей та підлітків відповідного віку на 1 рік до досягнення повноліття.
На думку ювенального прокурора вказаний захід виховного характеру найбільш відповідає інтересам неповнолітнього, який отримає можливість здобути освіту та спеціальність, перебуваючи під постійним педагогічним та психологічним наглядом.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

кількість переглядів: 1693