Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2024

Перейшов на бік ворога і воює проти України

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури мешканцю м. Горлівка Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними досудового розслідування, громадянин України в 2019 році перейшов на бік ворога, вступивши на службу до ОШБ «Сомалі» 1-го армійського корпусу так званої «ДНР».
В подальшому, з початком повномасштабного вторгнення рф на територію України, підозрюваний неодноразово приймав участь в бойових діях проти України на посаді коригувальника вогню в артилерійському підрозділі 132-ї окремої гвардійської мотострілецької Горлівського ордену бригаді 1-го армійського корпусу 8-ї загальновійськової армії Південного воєнного округу російської федерації.
В лютому 2024 року залучався до виконання бойових завдань на Авдіївському напрямку в складі бойового підрозділу країни-агресора.
В 2021 році відповідно до наказу так званого голови «ДНР» був нагороджений медаллю «За отвагу» за проявлену мужність та відвагу в боях по захисту «державних» інтересів.
За вчинення державної зради йому загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування – Управління СБУ в області.

кількість переглядів: 183