Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2024

Недостовірні відомості у е-декларуванні: підозрюють голову Кропивницької райради

Йдеться про недекларування майна на 2,7 млн гривень.

Керівник Кіровоградської обласної прокуратури повідомив про підозру у корупційному злочині голові Кропивницької районної ради, депутату Кропивницької районної ради VIII-го скликання  (ч.1 ст. 366-2 КК України).
 
За даними слідства, посадовець, подаючи відомості до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» щодо фінансового контролю. 
 
Підозрюваний до декларації за 2021 рік вніс недостовірні відомості щодо рухомого та нерухомого майна, корпоративних прав та доходів, які відрізняються від достовірних на загальну суму 2,7 млн гривень.
 
Досудове розслідування –  ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Довідково: статтею 366-2 КК України передбачено кримінальну відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму від 500 до 2000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб,  та карається штрафом від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

кількість переглядів: 161